De Paşti

by - 5/11/2013

La fel ca şi Crăciunul de anul trecut, Paştele de anul acesta l-am petrecut pe meleaguri străine, departe de familie, dar împreună cu cei câţiva prieteni dragi de aici. De obicei de Paşti mergeam acasă, însă anul ăsta socoteala calendaristică nu ne-a ieşit, dar şi Luca e înca prea mic pentru a fi plimbat pe drumuri lungi. Aşa că am încercat să redăm un pic din atmosfera de sărbătoare de acasă, să ciocnim un ou roşu şi să mâncăm o felie de pască.


Bunătăţuri făcute în casă, bineînţeles. Pe mine m-a prins ora 3-4 dimineaţa cu ouăle colorându-se în cojile de ceapă şi pasca rumenindu-se în cuptor. Deşi a doua zi, chiar de Paşti, oboseala şi nesomnul şi-a cam spus cuvântul, lucrul ăsta de noapte, parcă mai liniştit, îţi oferă o mai mare satisfacţie.


Iar dimineaţa asta aveam pe masă: pască cu brânză (aluat de pâine şi brânză sărată), pască (aluat de cozonac, dulce) şi câteva ouă colorate natural. Aproape ca acasă la Susleni.


Împreună cu prietenii am propus şi votat un meniu, pe gustul fiecăruia. A trebuit să-l mai simplificăm, că altfel ne-am fi încărcat prea mult burţile flămânde. Fiecare a pregătit acasă şi adus bunătăţurile gata făcute, doar noi, gazdele, am întârziat oleacă şi ne-au prins musafirii cu oalele pe foc. Dar a fost fain şi aşa, ne-am mai ascuţit pofta de mâncare, ne-am pierdut în ceva discuţii, iar Luca s-a bucurat de multă atenţie.


O să fac un sumar al mult dezbătutului meniu şi las imaginile să vorbească de la sine: pâine de casă în diferite forme, oua roşii şi alte culori vopsite natural, pască cu brânză sărată, pască cu brânză dulce şi cozonac, cremă de brânză cu ardei gras, aperitiv cu roşii, mozzarella şi măsline, frittata di macheronni, supă bretonă cu cod, tartă cu spanac şi somon, salată de fenicul cu rodie şi tarhon, tartă de căpşuni.


Vremea călduţă şi frumoasă de afară a reuşit să ne scoată şi la o plimbare în păduricea din apropiere să mai savurăm din verdele crud şi aerul de primăvară. A fost o zi liniştită şi calmă, frumoasă alături de oameni şi mai frumoşi. Vă mulţumesc, dragilor! :)


You May Also Like

2 commentarii

  1. Multumim si noi!
    A fost intr-adevar o zi asa cum se vede in imagini, iar bucatele, delicioase toate :D Excelenta ideea cu plimbarea de dinaintea desertului, e de tinut minte.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper să repetăm experienţa cât mai curând. La un picnic :)

      Ștergere